A Maros megyei Heineken sörgyár második alkalommal szervez nyílt napot, a sör gyártási folyamatának ismertetése céljából. Az üzem minden 18 éven felüli érdeklődőt szívesen meghív a látogatásra, amelyre szombaton, október 6-án kerül sor, 9.30 és 16.30 óra között.


A gyár bemutatását szervezett csoportok körbevezetésével tervezik, amelyek 30 percenként indulnak a Heineken Maros megyei székhelyén.

A látogatókat az üzem egyik szakértője fogja körbevezetni, aki beszámol majd a sör gyártásának különböző fázisairól, a maláta őrlésétől kezdve a szűrésen át, a palackozásig.

Az első csoport 9.30 órakor indul, míg az utolsót 16.30 órakor vezetik majd körbe az üzemben.

„Ezelőtt két évvel, amikor először nyitottuk meg kapuinkat az érdeklődők előtt, közel 450-en jöttek el hozzánk. Az emberek nagyon lelkesek voltak, és azt vallották nekünk a gyárlátogatást követően, hogy a palackozó osztály tetszett nekik a legjobban.” – számolt be a múlt eseményről Anna Maria Vikarius, a Heineken Románia Maros megyei üzemének technikai igazgatója. Hozzátette, a látogatók zöme akkor látta életében először, miként készül a sör. „Szeretnénk újra megadni a lehetőséget erre az élményre a marosvásárhelyieknek, ezért minél nagyobb számban várjuk őket.” – folytatta Vikarius.

Hogy megkönnyítsék az éreklődők helyszínre érkezését, a gyár képviselői mikrobuszokat indítanak a marosvásárhelyi Győzelem térről a Heineken gyárhoz, szombaton reggel 9 órától. A különjáratok félóránként indulnak. Az utolsó jármű 16 órakor hagyja el a Győzelem teret.

Fotó: heinekenromania.ro