Győzelemmel fejezte be vasárnap a marosvásárhelyi BC Mureş férfi kosárlabdacsapata a nagyszebeni tornát a Románia-kupa első köre keretében, a továbbjutáshoz azonban ez sem volt elég.

Az utolsó nap a csíkszeredai Hargita Gyöngye ellen a marosvásárhelyiek megpróbáltak minél nagyobb arányban győzni, egy csodában reménykedve a legjobb második helyezés kapcsán, s sikerült is 39 ponttal felülmúlni az ellenfelet, azonban így sem volt esély a legjobb másodiknak járó továbbjutó hely megszerzésére.

A mérkőzésen a BC Mureş minden tekintetben felülmúlta ellenfelét, 69%-os hatékonysággal dobott a félkörön belülről a csíkszeredai 37%-kal szemben, s nyolcszor blokkolta az ellenfél dobóit, ebből egyedül Adebayo öt "sapkát" adott. A csíkszeredaiak 22 labdát adtak el, ebben nyilván a marosvásárhelyi védekezés hatékonysága is szerepet játszott.

„Volt három nagyon erős mérkőzésünk, s szerintem a Nagyvárad elleni második félidő kivételével jól játszottunk. Nem tudom, mi történt, még elemeznünk kell, miért hullottunk össze Nagyvárad ellen, de azt is szerepet játszhatott, hogy Adebayót, aki nagyon jól játszott elsősorban védelemben a következő két meccsen, nem használhattuk” – mondta Srecko Sekulovic a torna után.

BC Mureş – Csíkszeredai Hargita Gyöngye 89:60 (17:13, 20:13, 29:14, 23:20)
Vezették: Alexandru Olaru (Bukarest), Ciprian Stoica (Nagyszeben), Liviu Ioniţă (Bukarest)
BC Mureş: Cuic 18 (1), Ciric 15 (2), Ceskovic 15 (2), Balaban 14, Peciukas 12 (2), Dumitru 7 (1), Adebayo 4, Jucan 2, Tudosă 2, Baczó, Paliciuc.
Hargita Gyöngye: Henifin 14, Avalic 13 (3), Filipovic 12 (1), Corpodean 11 (1), Dogaru 4 (1), Bubalo 2, Hajdic 2, Dupre 2, Vita, Lokodi.

A torna utolsó találkozóján Nagyvárad 72:58-ra legyőzte az Energia Rovinari együttesét, s ezzel bejutott a negyeddöntőkbe.
szekelyhon.ro