Fordított mérkőzést játszott a marosvásárhelyi BC Mureș férfi kosárlabda csapata az Energia Rovinari ellen szombaton a nagyszebeni kupacsoport második napján az előző napi Nagyvárad elleni találkozóhoz képest.


Ha akkor szünetben vezetett Srecko Sekulovic együttese, a második félidőben elveszítette a ritmusát. Ezúttal félidőben az ellenfél volt előnyben, azonban a marosvásárhelyiek a harmadik negyedben remek védekezéssel fordítottak, majd a végéig növelték az előnyüket.

Ezúttal Cuic, Balaban és Ciric voltak a legeredményesebbek, utóbbiak az előző napi bűnrossz meccs után, míg Ceskovic most egy pontot sem szerzett. Bemutatkozott hivatalos mérkőzésen Adebayo is, aki egy estével korábban azért nem léphetett pályára, mert még nem érkezett meg a zöld kártyája, s igazolta félelmetes blokkoló hírét, két kiosztott „sapkával”, mintegy kedvcsinálónak.

Ezen a mérkőzésen is több lepattanót szerzett a BC Mureș, mint az ellenfele, viszont az eladott labdák száma elfogadható szinten maradt, a gólpasszoké pedig jelentősen megnőtt.

A győzelem ellenére most már biztosan kijelenthető, hogy a marosvásárhelyi együttesnek elméleti esélye sem maradt a továbbjutásra a vasárnap délelőtt Csíkszereda elleni utolsó találkozó előtt.
BC Mureș – Energia Rovinari 79:72 (24:28, 18:19, 17:10, 20:15)
Vezették
: Marius Ciulin (Konstanca), Alexandru Olaru (Bukarest), Ciprian Ciocan (Kolozsvár)
BC Mureș: Cuic 20 (1), Balaban 18, Ciric 15 (2), Dumitru 10 (1), Adebayo 7, Peciukas 7 (1), Jucan 2, Ceskovic, Tudosă.
Energia Rovinari: Darby 31 (1), Atanackovic 14, Giles 10 (2), Lăpuște 8, Nikolic 7, Mocanu 2, Steffel, Singleton, Gliga.

A nap második mérkőzésén: Nagyváradi CSM – Csíkszeredai Hargita Gyöngye: 82:43.
szekelyhon.ro