Az egészségügyi minisztérium szerint dr. Ovidiu Butuc ideiglenesen kinevezett kórházigazgatónak visszavonták a kinevezését, és helyébe, szintén ideiglenesen, a szaktárca döntése alapján dr. Puiac Claudiu került. Hétfői rövid sajtótájékoztatóján Butuc azt mondta: felmondott, és nem szeretné kommentálni a politikai változások következtében kialakult helyzetet.
 
Dr. Ovidiu Butuc az elmúlt napokban betegszabadságon volt, telefonon sem volt elérhető. Tegnap sajtótájékoztató keretében jelentette be: március 24-én benyújtotta lemondását menedzseri állásából, amelyet ideiglenesen töltött be. A szaktárca szerint azonban Butuc kinevezését visszavonták, mégpedig attól a naptól kezdve, amikor betegszabadsága lejár. A volt menedzser közölte: kórházvezetőként mindig kötelességének érezte, hogy a betegek érdekeit helyezze előtérbe, amelyek minden egyéb – politikai, személyi vagy más természetű – érdeket felülírnak. „A politikai helyzet egyelőre megváltozott, nem tartom természetesnek, ami történt, de pillanatnyilag nem szeretném kommentálni a dolgokat. A kórház működésének továbbra is zavartalannak kell lennie, a betegek érdekében, ugyanakkor remélem, az általam indított projekteket az új főigazgató folytatni fogja” – tette hozzá az emeletes parkoló, a járóbeteg-szakrendelő és egyes klinikák korszerűsítésére utalva dr. Ovidiu Butuc, aki a Nemzeti Liberális Párt egyik helyi vezetőjeként is közismert.

A sajtótájékoztatón bemutatkozott a sürgősségi kórház új menedzsere is, dr. Claudiu Puiac, akit szintén ideiglenes jelleggel nevezett ki a szaktárca. Az új főigazgató 1999-től dolgozik orvosként a megyei sürgősségi kórházban, rezidensként kezdte az intenzív terápiás osztályon. Dr. Claudiu Puiac jelenleg aneszteziológus főorvos, aki egyben a Románia Haladásáért Nemzeti Unió (UNPR) megyei elnöke. Kijelentette: a kórház vezetését illetően, ha szükség lesz rá, konzultálni fog Ovidiu Butuckal, és szándékában áll folytatni elődje projektjeit. Hangsúlyozta: a Maros Megyei Sürgősségi Klinikai Kórháznak nemcsak a régióban kell vezető szerepet betöltenie, hanem országos viszonylatban is a legjobbak közé kell kerülnie.