Nyárádkarácsonfalván tartották a környékbeli református gyülekezetek presbitereinek hagyományos találkozóját, amelyen a vendégfogadók mellett harasztkeréki, nyárádszentbenedeki, göcsi, székelyvajai, cserefalvi, luka-ilencfalvi, káposztásszentmiklósi, fintaházi, teremiújfalui, nyárádtői és alsóvárosi presbiterek vettek részt.


A helybéli lelkész, Labancz Gyula köszöntője után, Csenteri Levente nyárádszentbenedeki lelkész hirdette az igét, majd Székely Ferencz tartott előadást a keresztyén jelképekről, szimbólumokról. A nyárádtői lelkész előadásában kiemelte: sok olyan keresztyén jelkép van, amellyel találkozunk templomainkban, könyvekben, de már elfelejtettük, hogy mit jelentenek. „A mai fiatalok több száz márkajegyet felismernek, hiszen mindenhol reklámozzák a mosószereket, üdítőket, ruházati cikkeket. Fontos, hogy megjegyezzük azt is: az erdélyi református egyházkerület jele a kicsinyeit önmagával tápláló pelikán. Azt talán többen tudják, hogy a gépkocsikon látható hal azt jelenti, hogy a jármű tulajdonosa keresztyén ember. De azt kevesebben tudják, hogy azért használjuk ezt a jelet, mert a görög megnevezés mozaikszó, ami azt jelenti: Jézus Krisztus Isten Fia Megváltó.

A találkozón Zöld György székelyvajai lelkész citerán adott elő zsoltárokat, míg Lőrincz István alsóvárosi lelkész szavalataival örvendeztette meg a jelenlevőket.
szekelyhon.ro