Orbán Viktor marosvásárhelyi látogatását kihasználva Dorin Florea marosvásárhelyi polgármester felkérte a magyar miniszterlenököt, hogy az október 17-18-án Bukarestben sorra kerülő Európai Néppárt Kongresszusán szakítson több időt a régió problémáinak megismerésére.

Orbán Viktor elfogadta a felkérést, sőt ígéretet tett arra vonatkozóan is, hogy november folyamán újból Marosvásárhelyre látogat – számol be a polgármesteri hivatal sajtóosztálya az október 3-i, szerda reggeli eseményről.

A magyar miniszterlenököt Dorin Florea Marosvásárhely polgármestere és tanácsosa Csegzi Sándor várta szerda reggel a repülőtéren. 

A magas rangú vendéget arról tájékoztatták, hogy Marosvásárhelyen egyetértésben élnek a magyarok és románok, a város nyitott a magyarországi beruházások előtt, a helyhatóságok mindent megtesznek annak érdekében, hogy mindenki otthon érezhesse magát Vásárhelyen.

A közlemény beszámolójában Orbán Viktor a nyitott és multikulturális városról beszélt, arról, hogy bízik benne, hogy a Marosvásárhely továbbra is megőrzi a harmóniát és a kiegyensúlyozottságot, ami most jellemzi.